2014. április 14., hétfő

Látomás




Ősi rítus dallama szállt a levegőben, ahogy a táltos elkántálta a fohászát az istenekhez. Kérte őket, hogy jó szerencse kísérje törzsét a hosszú út során.

Tudta, hogy változás közeleg, érezte a zsigereiben, ezért fordult hát hozzájuk.

Tüzének füstje a magasba szállt, egészen a csillagok felé, mikor álomhoz hasonlatos képek rajzolódtak ki benne, amit a varázslón kívül más nem láthatott:

Hegyen-völgyön át vágtatott egy csoda, egy szarvas. Agancsai mintegy koszorúként ágaskodtak büszke fején, szemei gyémántként ragyogtak. Útját száz meg száz lovas követte, vágtáztak utána, míg csak be nem sötétedett és a gím el nem tűnt a szemük elől. Ekkor úgy döntöttek, megállnak pihenni. Tábortüzük mellett nevettek s énekeltek, míg a bor egyre csak fogyott, majd mikor elfáradtak, aludni tértek.

Másnap reggel szemük elé halakban gazdag folyó, virágokkal teli dús, selymes füvű rét tárult. Körös-körül méhek zümmögtek, akácmézet készítettek. Lepkék hada repkedett, a madarak dallamosan csicseregtek. A tájon csodálkozó nomád nép mögött a szarvas figyelt, majd tovanyargalt, elúsztatva a látomást is.

A táltos megköszönte e csodát, melyet majd a népe unokái élhetnek át.


2014.02.25.




Az alábbi 10 szót használtam: rét, virág, akácméz, csoda, szarvas, út, dallam, rítus, csillagok, álom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése